Varför behöver man annonsera på instagram?

Nöjd kund använder Instagram på mobiltelefon

Med ett allt mer digitalt samhälle, tvingas även små och stora företag in i digitaliseringen för att hänga med. Att ha en online-närvaro på sociala medier var ett val för företag några år tillbaka, men nu har det blivit mer av ett livsviktigt behov för att överleva, än något man kunde välja bort. Om man tittar på de många bekvämligheter och förmåner med att ha en närvaro i sociala medier, har många företag redan tagit detta steg.

Företag jobbar naturligt, i allmänhet utifrån kunden och konsumentens beteende. Med fler och fler människor aktiva på sociala medier justerar små och stora företag sin reklam och annonsering långsamt men stadigt mot en stadig och blomstrande närvaro på sociala medier. Medan större företag och varumärken har redan gjort sin väg till sociala medier för reklam och marknadsföring, bör inte du som ett litet företag eller en startup släpa efter. För att säkerställa att du matchar upp med den växande konkurrensen, måste du tänka på att ta ett steg längre.

Ett sätt att göra det på är genom att annonsera på instagram. Instagram, som är en av de mest populära sociala medieplattformarna bland ’millennial’ och tonåringar, har blivit blomstrande för annonser och marknadsföring. Enligt en rapport finns det 1 miljard aktiva användare på Instagram och majoriteten av detta antal är mycket aktiv på denna sociala medieplattform. Därav kan det vara ett bra alternativ för dig att flytta delar av din företagsreklam till just Instagram och utföra marknadsföring på instagram.

Vi, Digital Byrå Göteborg, är en av de mest erfarna digitala marknadsförare inom vårat specialistområde. Vi kan hjälpa dig att rita ut den bästa reklam- och marknadsföringskampanjen för ditt företag på Instagram.

Kontakta oss
vi återkopplar
Njut av ökad försäljning

7 anledningar till att du behöver annonsera på instagram

Om du undrar varför är den partner som kan hjälpa dig ta nästa steg bör du läsa vidare.

Låt oss inleda med några av anledningen till att du bör välja oss. Att vara en mycket erfaren digital marknadsförare innebär att man har den expertis och förståelse som behövs när det gäller att ta redan till sociala medier. Vi vet också om dess potential och hur det kan utnyttjas till fullo för att nyttja alla fördelar. Instagram som utan tvekan, är en av de mest lovande sociala medier med miljontals aktiva användare från varje hörn av världen gör detta till en given plattform för marknadsföring och tillväxt. Vi på Digital Byrå Göteborg har för dig, listat ner 7 skäl till varför alla företag måste överväga att göra reklam på instagram:

Instagram på mobiltelefon med penna och block

1. Visuellt innehåll för konsumenter:

I den snabba och digitala värld vi lever i ger Instagram det perfekta materialet som alla konsumenter kommer att gilla. Människor använder denna app för att handla eftersom de omedelbart komma till det visuella innehållet för dina produkter eller tjänster. Ett foto eller ett videoklipp om produkten eller tjänsten skapar ju naturligtvis ett bättre, mer attraktivt intryck på dina kunder än några länkar eller textinnehåll.

2. Lätt att rikta sig till målgrupper:

En av de främsta anledningarna till att annonsera på instagram är populärt är på grund av hur exakt vi kan sortera ut och marknadsföra direkt till din absolut bästa, mest lönsamma kundgrupp. Vi kan rikta dina målgrupper baserat på plats, kön, intresse, ålder och beteenden i Instagram. Givetvis kan vi även rikta oss mot målgrupper som kan vara ivriga och intresserade av ditt innehåll.

3. 500 miljoner per dag:

Enligt en studie har man sett att det finns 500 miljoner aktiva användare varje dag på Instagram. Det är ett ganska stort antal och med ett så stort användartal, kan du bygga en enorm kundbas som är intresserade av dina produkter eller tjänster.

Mobiltelefon med likes från Instagram annonser

4. Stor köpkraft:

Mer än 1/3 av Instagram-användare använder denna app för att köpa produkter online. Med detta är det tydligt att Instagram har en stor säljkraft och du kommer inte att vilja missa denna plattform eller dina framtida kunder härifrån. Eftersom i slutet av dagen har vajre företag ett intresse av att öka sin försäljning med och tillväxt.

5. Spårning av data:

En av anledningarna till att reklam på Instagram är en av de främsta är på grund av dess möjligheterna vi har att spåra data. Oavsett om det är potentiella kunder som visat intresse eller redam befintliga kunder så kan vi spåra allt så att du kan tydligt se ROI. Att ha kunskap om hur det går för din annonsering kan ge dig bättre kontroll och säkerhet. Därav en av fördelarna med att annonsera på instagram.

6. Engagera sig med kunder:

En för många, är den främsta anledningen till att företag använder sociala medier för marknadsföring är att interagera med de blivande och befintliga kunder. I själva verket har Instagram den högsta genomsnittliga graden av engagemang av alla sociala medier. Därför väljer många tjänster som våra Instagram marknadsföring.

7. Instagram annonsering kostnad (…mycket låg):

En av de viktigaste faktorerna som många företag anser vara med just reklam, är budgeten. Väl planerad och utförd reklam och annonsering på Instagram kan vara mycket kostnadseffektiv. Den genomsnittliga kostnaden för Instagram-annonser ligger på så lågt som 30 kr per dag. Vilket gör instagram annonsering kostnadseffektiv eftersom avkastningen på investeringen (ROI) är mycket högre.

Glad kille och tjej som har fått mycket respons på sina instagram annonser

Hur annonserar man på instagram?

När du ska annonsera på instagram så fungerar annonseringen på så vis att du som annonsör betalar pengar för att visa ditt innehåll på plattformen. Det finns flera betalningsmetoder och en av dem är visningar, dvs du betalar för kostnaden att visa ditt innehåll potentiella kunder på plattformen. En annan metod är betal per klick eller s.k PPC. Eftersom Instagram främst är en visuell medieplattform, är inte textannonser aktuella på plattformen. Det du får istället är text och bild, i ett. Men när du annonserar via Instagram måste du se till att ditt visuella innehåll är korrekt planerat. Med planerat menar vi kreativa, unika och riktade för rätt publik. På Digital Byrå Göteborg förstår vi att allas affärsmål är annorlunda och likaså deras målgrupp.

Vi tillhandahåller kundanpassad service för våra klienter och företag. Vi utgår alltid ifrån era specifika behov, mål, produkter och tjänster för att skräddarsy innehåll och reklam för maximalt resultat.

Vad ingår i vår instagram marknadsföring?

Klienter som anlitar oss för Instagram marknadsföringstjänster kan ge dig stora fördelar i din bransch. Eftersom Digital Byrå Göteborg har flera års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier kan vi exakt ta reda på vad ditt företag behöver och hur vi skall nå dina mål. Först och främst kommer vi att bedöma dina affärsmål och ditt Instagram-konto. Sedan är det viktigt att vi ökar  kundengagemang och följarbas. Vi kommer att skapa några unika och organiska reklamkampanjer som kan hjälpa ditt företag att få bättre exponering. Vi kommer att fokusera på fotoannonser samt videoannonser. Tillsammans med det kommer vi också att utnyttja den speciella funktionen i Instagram som är Stories. Vi kommer att se till att uppfylla dina affärsmål genom resultatinriktad annonsering för högsta avkastning och tillväxt.

Kund dricker kaffe och tittar på Instagram annonser

Vad kostar det att annonsera på instagram?

Det är inte möjligt att berätta ett specifikt svar på denna fråga. Generellt beror Instagram annonsering kostnaden på olika faktorer. Vi, på Digital Byrå Göteborg, tillhandahåller denna tjänst till en mycket överkomlig kostnad. Vi har olika planer och system för att uppfylla olika budgetar och krav. Är du intresserad av att veta mer kan du kontakta oss för att veta om en uppskattning för dina annonseringsbehov. En sak är säker, vi är passionerade för resultat och det är det vi ger våra kunder. Vi ser fram emot att få höra av dig om du har frågor eller funderingar!

Massa Instagramlogotyper

Kontakta oss idag!

En gång sades det att internet var en fluga. För många lät det likadant för social media, men idag är det säkert. Ingen verksamhet, oavsett om det gäller är stora eller små företag, kan frodas på marknaden genom att ignorera sociala medier och online-närvaro. Instagram är en av de mest populära visuella innehållsplattformarna idag, vilken också idag är en av de högsta prioriteterna för blomstrande företag. Du kommer att missa en hel del om du inte tar Instagram marknadsföring eller reklam på allvar.

På Digital Byrå Göteborg ger vi dig de bästa kampanjidéerna och lösningarna för din Instagram marknadsföring. Alla våra professionella experter anpassar digitala marknadsföringskampanjer personligen för att hålla ditt företags och dina mål, produkter eller tjänster i åtanke, för att tillgodose det bästa resultatet till dig.

Vi utför även seo-tjänster, facebook annonsering och mycket mer!