Man håll dator som visa upp Lokal SEO

Anlita oss för att få experthjälp kring lokal SEO för dig, till ett rimligt pris.

Det kan kännas svårt att öka din online-närvaro effektivt. Med oss är det enkelt! Med hjälp av proffs inom lokal marknadsföring som vi på Digital Byrå Göteborg kommer ditt företag få ökad synlighet online.

Vi kommer även upprätta en ordentlig SEO-strategi som är tillväxtorienterad. Vår lokala SEO-tjänster bidrar till att främja alla platser i ditt företag. I den här artikeln har vi nämnt varför våra tjänster inom lokal sökmotoroptimering är viktiga för din firmas tillväxt och ökad försäljning.

7 viktiga anledningar till varför du behöver lokal SEO

Det är ett faktum att stora sökmotorer som Google fokuserar mer på lokala sökningar. Om en potentiell kund gör en sökning på Google ger det resultat som är relevanta för en viss ort beroende på användarens IP-adress. Om den sökande nämner en specifik stad eller område begränsar Google sökningen och söker endast efter träffar i just det området. Sökmotoroptimering ger ditt företag många fördelar som hjälper dig att ranka betydligt bättre. Bortsett från detta finns det gott om andra skäl till varför det är livsviktigt för att ditt företag ska synas för dina kunder online.

Dator med lokal SEO visa karta på Google

1. Potentiella kunder söker oftast på nätet för att hitta ett bättre alternativ

Detta beror på att vi lever i en tid präglad av Internet. Det gör det möjligt för dina potentiella kunder att söka efter vad de vill direkt från bekvämligheten av sina egna bostäder. Om de är ute efter lokala produkter eller tjänster lägger de som oftast till den stad de vill konsumera i, istället för att söka direkt på stora marknaden. På grund av det är det extra viktigt för din firma att synas i just din stad. Här vill du synas och attrahera de kunder som vill konsumera i just ditt område. Med hjälp av lokal sökmotoroptimering syns du för dina kunder och de hittar dig enkelt i den stora online-världen.

2. Lokal sökmotoroptimering ger höga omvandlingsfrekvenser

Med andra ord har en högre omvandlingsfrekvens tillhandahålls av lokal SEO som hjälper till att driva in trafik till din plattform direkt. Potentiella kunder som söker på tjänster och produkter lokalt är mer benägna att konvertera på lång sikt. Lokal marknadsföring ger dina potentiella kunder en större möjlighet att komma i kontakt med din verksamhet eftersom de söker just där din verksamhet är belägen. Om du har en tydlig närvaro lokalt på nätet ökar du i snitt din konverteringsgrad med cirka 30%. Det är alltså många av dina leads som kommer att sluta som långsiktiga, trogna kunder.

3. Lokal marknadsföring hjälper dig att skapa ditt varumärke

Katalog på lokal SEO och kaffe på skrivbord

En viktig anledning till varför du bör använda lokal marknadsföring är det faktum att det kommer att attrahera potentiella kunder i den region där ditt företag är beläget. På din hemsida visar du upp de tjänster och produkter som din firma tillhandahåller tillsammans med passande bilder för att optimera kundupplevelen. Detta får dem att vilja besöka dig på plats då de befinner sig i din stad.

4. Bidrar till att utöka din verksamhet

Din webbplats och närvaro online är en stark representant för ditt varumärke. Användningen av lokal SEO gör det enklare för användare att hitta just ditt företag. På så sätt kan dina potentiella kunder läsa recensioner av nuvarande nöjda kunder och lära känna dit företag på djupet. Potentiella köpare  letar ofta efter recensioner av andra kunder innan de köper en produkt.

5. Lokal sökmotoroptimering bidrar till att bygga långsiktiga nätverk

Så att du kan hitta andra aktörer som marknadsför liknande produkter och tjänster som din. På så sätt kan du utnyttja som en chans att växa och bredda dina kunskaper. Ett blivande partnerskap eller samarbete mellan dig och liknande aktörer underlättas med hjälp av lokal SEO. Därför kan din firma göra stora framtida vinster. Med hjälp av bra SEO.

6. Det är en kostnadseffektiv marknadsföringslösning

Alltså är det viktigt att investera i att synas med sina tjänster och produkter online. Detta kan enkelt göras med hjälp av de tjänster som vi på Digital Byrå Göteborg erbjuder. Därför kan du med rätt hjälp göra lokal sökmotoroptimering till en väldigt effektiv och prisvärd lösning för marknadsföring på nätet.

7. Hjälper dig att nå klienter som är beredda att köpa

Det är ett faktum att 70% av de lokala sökningar som utförs på mobiltelefon eller surfplatta konverterar till försäljning. Detta beror främst på att lokal SEO placerar dig precis framför klienten medan de söker efter en tjänst eller produkt som de avser att konsumera inom kort.

Vad är lokal SEO?

Lokal sökmotoroptimering är den taktik som optimerar din webbplats på ett sådant sätt att det förbättrar synligheten för ditt företag när de lokala kunderna leta efter dina produkter och tjänster på nätet. Det är möjligt att uppnå detta genom olika metoder som involverar innehåll och teknisk optimering, länkbyggnad samt skapande av en optimal hemsida för inriktning på en viss plats eller område.

Vad ingår I våra lokala SEO-tjänster?

Ett brett utbud av lokala SEO-tjänster erbjuds av vårt företag. Därför kan vi skryta med att ha den expertis och erfarenhet som krävs för att få jobbet gjort perfekt och ge din firma resultat. Nedan har vi nämnt några lokala SEO-tjänster vi tillhandahåller.

Kurva visar strålande resultal av Digital Byrå Göteborg

Optimering på sidan

Vi kommer att utföra en omfattande marknadsanalys av ditt företags tjänsteområden, optimera lokaliserade kartor och sökord, och analysera de lokala konkurrenter i din bransch. Vi hjälper också till att se till att titeltaggen på din startsida, Meta-beskrivning och rubriktagg har optimerats för lokal marknadsföring.

Detaljerad rapportering

Vilket gör att att du kan känna dig trygg. Därför ser vi till att våra rapporter fungerar på ett utmärkt sätt för våra kunder som har företag på flera platser. Med andra ord kommer våra rappoerter att inkludera uppgifter om mobilsökningsranking för alla platser i ditt företag. Vi presenterar sökordstrender och sökordsrankingstabeller visuellt.

Resultat från nöjd kund av Sociala Medier Byrå

Lokal länk byggnad

Vi, på Digital Byrå Göteborg, kommer att analysera de nuvarande hyperlokala länkarna hos våra kunder samt länkarna från deras konkurrenter och formulera en resultatorienterad och vinstdrivande länkbyggstrategi. Vårt företag tillämpar lokala strategier för att optimera webbplatser för SEO.

Demonstration på tavla kring hur Lokal sökmotoroptimering fungerar

Vad kostar lokal SEO?

Vi har växt i en extremt konkurrensutsatt miljö. Detta på grund av att det är viktigt för oss att vår prissättning alltid håller en rimlig nivå och vi erbjuder flexibla prissättningsplaner efter våra kunders behöv. Vi är kända för att tillhandahålla förmånliga paket samt paket för våra kunder.

Därför ger vår expertrådgivning med det är helt upp till dig att välja den plan som passar dina krav och budget bäst. Så, varför vänta?

Kontakta oss nu och låt oss hjälpa dig att skörda ut det mesta av lokal sökmotoroptimering.

Vi kan hjälpa dig oavsett om du behöver hjälp med Sociala Medier eller bara vill köpa en hemsida, annonsera på instagram eller facebook.